— reset van de hersenen

Stop met lijden en koppel gebeurtenissen die achter je liggen los van de emotie


Lijden is het steeds terugdenken aan een pijnlijke gebeurtenis. Daardoor herbeleef je het keer op keer met alle pijn van toen. Dat heet lijden.

Hoe werkt het

Aan de hand van vragen haal je een gebeurtenis terug waar zich de klacht duidelijk voordeed, inclusief de bijbehorende beelden, geuren, gedachten en gevoelens. Deze maak je als het ware weer levend. Daarna starten we met het verwerkingsproces. Ik vraag je de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen en tegelijk raak ik gedurende circa 20 seconden wisselend jouw bovenbenen aan. Ik vraag je wat er in gedachten naar boven komt. Dit proces brengt doorgaans een stroom van gedachten, beelden en/of gevoelens op gang. Door middel van begeleidende vragen én je eigen associaties kom je steeds dichter bij de kern waar het rustig is.  De methodiek werkt door het stimuleren van beide hersenhelften, waardoor je hersenen ‘vastzittende’ emoties, gedachten of fysieke klachten alsnog kunnen verwerken. Je maakt daardoor als het ware het werkgeheugen leeg waardoor de herinnering haar emotionele en/of fysieke lading verliest.


Het is zonde om nodeloos te lijden

EMDR is een doeltreffende methodiek om lijden te verminderen

Als je klachten hebt door nare gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis(sen) nog steeds emoties bij je oproept, dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.