Je lichaam communiceert met je, het is een kwestie van luisteren

In de holistische lichaamsgerichte therapie zien we het lichaam als een spiegel voor wie we zijn: fysiek, emotioneel en mentaal. De therapie richt zich op het krijgen van inzicht in de signalen die het lichaam geeft, om te voelen en ervaren wat onder de spanningen en klachten in het lichaam aanwezig is, wat in de diepere lagen van het lichaam en ons emotionele en mentale zelf (bodymind) wordt vastgehouden.

De methodiek

De methodiek werkt heel direct. Hij nodigt uit tot voelen en het maken van contact met lagen in jezelf waar je lastig contact mee kan maken. Lagen die onder de spanningen in je lichaam en de bodymind aanwezig zijn. Het is een ontdekkingstocht, afgestemd op wat jij in jezelf kunt ervaren. Luisteren naar de signalen van je lichaam en tevens naar de diepere lagen van de bodymind waarbij ook spanningen of gebieden in jezelf die soms maar lastig toegankelijk zijn kunnen worden verwerkt.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je neemt plaats op de massagetafel. Ik masseer je eerst los en tijdens het inmasseren voel je vanzelf jij wilt op welke plek we gaan werken. Dat geef je aan. Door middel van massage bereid ik deze plek voorbereid voor verdiepend werk. Je voelt  en geeft er woorden aan, zo ontstaan er inzichten en laat je jouw lichaam spreken. 
Deze therapie draagt bij aan een betere integratie tussen lichaam en geest en het verwerken van emoties en ervaringen die nog niet of nog niet goed zijn verwerkt.